Valparaiso - Reisverslag uit Valparaíso, Chili van Lotte en Roy - WaarBenJij.nu Valparaiso - Reisverslag uit Valparaíso, Chili van Lotte en Roy - WaarBenJij.nu

Valparaiso

Door: Lotte en Roy

Blijf op de hoogte en volg Lotte en Roy

01 Maart 2011 | Chili, Valparaíso

-- vervolg, lees eerst het vorige verhaal --

VALPARAISO
Dat bracht ons in Valparaiso. Het Chileense ´Cinque Terre´, aan de kust bij Santiago de Chile. Hier kwamen we vanochtend aan en hebben we sinds ons bezoek aan Lima (zie elders deze website) de Pacifico weer eens mogen aanschouwen. Een busritje over de grens is overigens ook een belevenis: van Argentinie naar Chili komen voelt een beetje als van West naar Oost Berlijn gaan. Lachen, in de bus zaten we Saving Private Ryan te kijken. Natuurlijk is het zo erg niet, maar de Chilenen kijken erg boos als je het land in wil en er zijn 3 honden-snuffelsessies en twee bagagescans voor nodig voor je verder mag. Dat komt overigens omdat ze absoluut willen voorkomen dat je groenten , fruit of vlees importeert, wat goed uitkwam omdat wij dus daardoor 2,5 uur hadden om onze 5 wisselgeld tomaten op te eten. Van de rest van de rit, midden in de nacht, kunnen we alleen zeggen dat we denken dat die prachtig door de Andes ging, het moet zo mooi zijn geweest, maar nergens ter wereld hebben we het in de nacht ooit zo donker gezien als hier. Erg mysterieus, zo met een bus door de majestueuze, pikzwarte bergen langs afgrondjes hier en daar.

Valparaiso is zoals gezegd een Cinque Terre achtig, kleurrijk stadje. Trappetje op, trappetje af, prachtige fotos en vergezichten. Een simpele ´Eh Amigo, don´t go further, is not good for you´ doet je af en toe realiseren dat we toch echt niet hoeven te proberen om de Chileense probleemwijken aan te doen in onze trip, wat dat kost waarschijnlijk een camera en een paar nachten slecht slapen. Onveilig voelen we ons hier niet, maar we zijn ons erg van bewust dat we moeten oppassen hier. Maar dat mag niet afdoen aan de prachtige omgeving en -daar komt ie weer- ongelooflijk vriendelijke en hartelijke mensen.

We zijn weer in ons element! De Spaanse taal zit er bij Lotte weer goed in. Roy kan ook al ´Hola´ zeggen. We hebben alweer mooie mensen en prachtige plaatsen gezien. En zelfs, al is het soms nog heel ver weg, realiseren we ons dat we klaar zijn met onze studie. Maar voor dat echt landt, zijn we nog wel een paar dorpjes verder. We lachen, stralen en zijn verbrand. Precies zoals we het wilden!

Hasta luego amigos,

Lotte en Roy

• 02 Maart 2011 - 22:09

Steef:

Klinkt prima, have fun!
    Doe voorzichtig met die linkmiechels. Roy, ik hou je plaatsje in het doel wel even warm. Ennuh...waar blijven de foto's? x

• 02 Maart 2011 - 22:19

Roy:

Fotos kunnen ff nog niet via deze computer, maar ze komen z.s.m.!

Adios

• 02 Maart 2011 - 22:55

Sjon:

Ha, ha, toen wij vorig jaar Chili in moesten was het al niet veel beter. Waren ze daar soms ook aan het "spelen" met een quad?
    Buenos noches!

• 03 Maart 2011 - 10:25

Jort:

Prachtig! Klinkt als de welverdiende droomreis die uit komt.

Geniet er van en keep the stories coming!

• 03 Maart 2011 - 14:40

Peter:

En niet je middelvinger opsteken :P

• 03 Maart 2011 - 17:58

Mies (& De "mannen"):

Wauw wat schrijven jullie dat mooi op het einde! De rest trouwens ook. Ik heb net even een kaart uitgeprint van Zuid Amerika, en onder mijn doorzichtige bureaulegger geschoven, zodat ik kan volgen waar jullie zijn. Pas goed op jullie zelf! Luv you! Dikke kus van ons!

• 03 Maart 2011 - 21:24

Ik:

Hoi lieverds.
    Ben blij weer van die mooie verhalen te lezen en te begrijpen dat het jullie heeel goed gaat.Pas goed op elkaar en een heeeel dikke kus van ik.

• 04 Maart 2011 - 12:09

Martijn:

Hey,

dat hebben jullie toch maar weer goed voor elkaar samen ;-)

Veel plezier en ik kijk uit naar de volgende blog... de manier van schrijven doet mij lachen ;-)

Groeten Martijn

• 09 Maart 2011 - 00:21

Lotte En Roy:

@Sjon: Nee, dit keer waren ze niet aan het spelen met een quad. Ze waren drukker bezig: Nagels lakken, films kijken op de computer met roze oordopjes in. Maar vriendelijk kijken, ho maar :)